Polityka 22.04.2010, 20:56 Kto będzie kandydatem PiS na prezydenta? To jedno z najbardziej gorących dziś pytań. Nie znam na nie odpowiedzi, ale uważnie będę przyglądał się w tej kwestii wypowiedziom Seweryna Blumsztajna. Ten przenikliwy publicysta z uporem i konsekwencją, nawet...
Polityka 22.04.2010, 01:04 G.Czempiński oskarża MON i Kancelarię Premiera o niefrasobliwość Po ponadtygodniowej żałobie narodowej z powodu tragicznej śmierci urzędującej głowy polskiego państwa oraz towarzyszących mu dostojników państwowych, na czele z 6 najwyższymi generałami WP i szefem banku centralnego, media ze...
Polityka 20.04.2010, 21:29 Czekamy na raport Premiera Katastrofę rządowego Tu-154, w której zginęło kilkudziesięciu najwyższych urzędników państwowych, na czele z urzędującym prezydentem, najwyższymi dowódcami sił zbrojnych i szefem banku centralnego,...
Polityka 20.04.2010, 09:53 Raport o katastrofie Ł. Warzecha postawił w kwestii katastrofy lotniczej pod Katyniem kilka ważnych pytań. Dołożył się Rekontra, inni. Mam nadzieję, że premier zdaje sobie sprawę, że po takiej katastrofie będzie musiał przedstawić...
Rozmaitości 19.04.2010, 00:18 Byli w Krakowie Ministerstwo Spraw Zagranicznych informuje, że w uroczystościach pogrzebowych Pary Prezydenckiej w Krakowie wzięły udział następujące delegacje zagraniczne: ARMENIA - Przewodniczący Parlamentu Abrahamyan Hovik...
Polityka 18.04.2010, 20:58 Pojednanie polsko - rosyjskie. Co możemy zrobić dla Rosji? Wiele się mówi dziś, wczoraj i od tygodnia o pojednaniu polsko - rosyjskim. Niewiele mówi się o tym, co to konkretnie oznacza. Cóż więc oznacza pojednanie polsko - rosyjskie w konkretach?...
Rozmaitości 18.04.2010, 12:11 Refleksja Polska to kraj gdzie rządzą cwaniaczki, a uczciwy człowiek doceniony zostaje dopiero po śmierci, a i to nie zawsze. Taka myśl przyszła mi do głowy nocą. Protestujący pod Wawelem szydzili: Santo subito. Być może...
Polityka 14.04.2010, 23:13 Błąd, niedopatrzenie, polityczna gra? Takie refleksje nachodzą mnie po wysłuchaniu wieczornego programu TVN24. Chodzi o kwestię pomysłodawcy pochówku pary prezydenckiej na Wawelu. Stacja dysponuje w tej mierze 3 relacjami: 1. Prezydencki minister Duda twierdzi,...