Polityka 13.04.2010, 19:02 Non Possumus Stało się. Zamiar pochowania Lecha i Marii Kaczyńskich na Wawelu stał się kroplą, która przepełniła kielich. Środowiska okołoczerskie nie wytrzymały i wyrwał się z ich szeregów jęk. Non possumus. Widać go...
Polityka 13.04.2010, 00:00 Ideowi towarzysze Prezydenta poza mikrofonem Oglądam właśnie powtórkę programu Tomasza Lisa. Przyznaję, że zaczyna mniej ogarniać lekka irytacja. Rozumiem, że i premier Mazowiecki, i prezydent Kwaśniewski to ważne postacie współczesnej Polski. Mają prawo...
Polityka 11.04.2010, 22:25 Cała władza w ręce PO Sejm, marszałek sejmu, senat, marszałek senatu, rząd, większość w Trybunale Konstytucyjnym, policja, wszystkie służby specjalne, administracja terenowa, Rada Polityki Pieniężnej, wszystkie media prywatne, tyle PO miała do...
Rozmaitości 10.04.2010, 21:12 Tragedia katyńska II Dzisiaj pracowałem. Wiadomość o tragedii przyszła rano. Początkowo były to niejasne informacje, że samolot prezydencki zniknął. Potem, że był wypadek, los prezydenta nieznany. Potem przyszła wiadomość, że para prezydencka...
Rozmaitości 10.04.2010, 00:59 Moja ulubiona książka Są książki, o których się pamięta, do których się wraca, które otwarły nowe horyzonty, pokazały świat, który oczarował i zaklął. Ukształtowały. Mam takich książek kilka. Jeną z pierwszych,...
Polityka 8.04.2010, 01:11 Katyń. Sądźmy po czynach, nie słowach Wiele dziś napisano w kwestii uroczystości katyńskich. Tematem wiodącym są przemówienia W. Putina i D. Tuska. Zastanawiamy się, czy Putin wystarczająco przeprosił (czy zrobił to wogóle), czy Tusk zachował się...
Nauka 6.04.2010, 19:55 "Chcą się pozbyć Palikota" sztuczna inteligencja ożyła w TVN24 Czyżby przełom w badaniach nad sztuczną inteligencją? Dziś o godz. 18 z minutami na pierwszej stronie witryny TVN24 widniał artykuł o tytule: "Chcą się pozbyć Palikota ". Notka traktowała o wotum...
Polityka 6.04.2010, 02:48 Zdradek Oleksym PO Tak w skrócie opisać można tezę artykułu P. Gursztyna w Rz. dotyczącej przyszłości mudżahida z (obecnie) PO. Gursztyn prorokuje Zdradkowi sukcesy w partyjnej nomenklaturze do jej wiceprzewodniczącego włącznie....