ODPAROWANE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  STRUKTURY  C.
ODPAROWANE WĘGLOWODANY TJ. DO STRUKTURY C.
GloSag GloSag
637
BLOG

CHOLESTEROL. MIAŻDŻYCA. SPORT. ODPAROWANE WĘGLOWODANY.

GloSag GloSag Nauka Obserwuj temat Obserwuj notkę 0

___________________________________________________________________________________

ODPAROWANE WĘGLOWODANY TJ. DO STRUKTURY C. ENERGIA. ♥♥♥♥♥

BH.140.
MOTTO: INFO O WĘGLOWODANACH. *****

WYSOKIE WĘGLOWODANY, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu).

NISKIE WĘGLOWODANY; to,
1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub
2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.

ODPAROWANE WĘGLOWODANY:
Uzyskujemy po dokładnym, dłuższym dopieczeniu produktu czyli CHLEBA TYPU KR-IRL, także wszystkich pozostałych rodzajów chleba upieczonych / dopieczonych, a przygotowanych wg przepisów opracowanych w INSTYTUCIE IRL KRAKÓW.

STAN PO UPIECZENIU / DOPIECZENIU:
Węglowodany 80% (upieczenie + 30%, dopieczenie dodatkowo + 20%) = 150% energii w stosunku do energii ryżu białego ugotowanego, którego 100% energii stanowi 80% węglowodanów odzyskiwanych dużo wolniej. Ważne jest dopieczenie produktu / chlebka, czyli tzw. ODPAROWANE WĘGLOWODANY TJ. DO STRUKTURY C.

TEN POZIOM WZROSTU MOŻNA SOBIE SAMEMU SPRAWDZIĆ, WŁASNYM GLUKOMETREM:
I nie jest to trudne.

NP. ODCZYT NA GLUKOMETRZE JEST/MAMY 100 mg/dL, NA CZCZO:
Po spożyciu 50 gram czystej glukozy poziom wzrośnie; o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut przez ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42%, to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest mnóstwo WYSOKICH WĘGLOWODANÓW czyli cukru białego lub brązowego. Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta uwaga o ok. 74%, czyli jak przy czystej glukozie. Są to tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.

TO JEDEN Z DRAMATYCZNYCH, UJEMNYCH PRZYRODNICZYCH REKORDÓW! *****

I TENŻE WZROST POZIOMU CUKRU PO SPOŻYCIU, MOŻNA SOBIE SPRAWDZIĆ:
Samemu tj. należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu i jest to łatwe, no ale należy te badania wykonać osobiście. Zaczynamy na czczo, określamy wówczas; poziom cukru np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie.

TAKIMI BADANIAMI MOŻNA ŁATWO I JEDNOZNACZNIE POTWIERDZIĆ SOBIE:
Tzw. Indeks glikemiczny i zobaczyć, ile jest w tych tabelach z IG: elementarnych błędów.

TO WŁAŚNIE PRZY PROBLEMACH Z ODŻYWIANIEM, PRZY ZWALCZANIU WSZELKICH CHORÓB / OTYŁOŚCI, NADCIŚNIENIA, MIAŻDŻYCY, RÓWNIEŻ CUKRZYCY TYPU 2:
Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU.

KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.140.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.
3._: http://www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php

 

___________________________________________________________________________________

 

Zobacz galerię zdjęć:

ODPAROWANE  WĘGLOWODANY.
ODPAROWANE  WĘGLOWODANY. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. GLUKOZA  NIENATURALNA.
GloSag
O mnie GloSag

ENERGIA

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Technologie