Łasuch Łasuch
29
BLOG

Pstrąg w otulinie z boczku

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 0

Piatek dzisiaj, więc polecam rybkę, dziś ryby z grilla. Cykl "grill przepisy" pasuje dziś jak ulał, gdyż już jutro... WEEKEND! :) Cieszymy się!

Pstrąg w otulinie z boczku

Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 220 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 sprawione pstrągi
  • sok z cytryny
  • 12 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Etapy przygotowania

Ryby osuszyć ręcznikiem kuchennym. Natrzeć solą i pieprzem na wierzchu i w środku. Skropić sokiem z cytryny i owinąć plasterkami boczku.

Pojedynczo wkładać do drucianej siatki na ryby, ustawić na ruszcie i piec 20 minut z każdej strony, aż powstanie chrupiąca skórka. Pod koniec grillowania posypać ryby płatkami migdałowymi, skropić oliwą.

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości