Piatek dzisiaj, więc polecam rybkę, dziś ryby z grilla. Cykl "grill przepisy" pasuje dziś jak ulał, gdyż już jutro... WEEKEND! :) Cieszymy się!
Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 220 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 4 sprawione pstrągi
- sok z cytryny
- 12 cienkich plastrów wędzonego boczku
- 4 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Etapy przygotowania
Ryby osuszyć ręcznikiem kuchennym. Natrzeć solą i pieprzem na wierzchu i w środku. Skropić sokiem z cytryny i owinąć plasterkami boczku.
Pojedynczo wkładać do drucianej siatki na ryby, ustawić na ruszcie i piec 20 minut z każdej strony, aż powstanie chrupiąca skórka. Pod koniec grillowania posypać ryby płatkami migdałowymi, skropić oliwą.
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości