Łasuch Łasuch
148
BLOG

Tort mrożony z owocami jagodowymi

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 3

Wtorek i kolejne przepisy. Pyszny deser z cyklu przepisy z jagodami. Trzeba z jagód korzystać, zdrowe, na oczy idealne:)

Tort mrożony z owocami jagodowymi

Czas przygotowania: 300 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Kaloryczność: 300 kcal

Ilość porcji: 12

Składniki

  • 3 jajka
  • sól
  • 25 dag cukru
  • 15 dag mąki
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1/2 kg mieszanych owoców (porzeczki, jeżyny, maliny, jagody)

Etapy przygotowania

Jajka utrzeć mikserem ze szczyptą soli, stale ucierając, dodawać cukier. Do masy jajecznej dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piec 30 minut w temperaturze 180°C.

Ostudzić, przekroić na 2 krążki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Kremem śmietanowym przełożyć krążki biszkoptu. Złączyć je, posmarować wierzch i boki tortu. Umyte i osuszone owoce ułożyć na wierzchu. Tort
wstawić na kilka godzin do zamrażarki, wyjąć na godzinę przed podaniem.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (3)

Inne tematy w dziale Rozmaitości