Wtorek i kolejne przepisy. Pyszny deser z cyklu przepisy z jagodami. Trzeba z jagód korzystać, zdrowe, na oczy idealne:)
Czas przygotowania: 300 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 12
Składniki
- 3 jajka
- sól
- 25 dag cukru
- 15 dag mąki
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szklanki kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 1/2 kg mieszanych owoców (porzeczki, jeżyny, maliny, jagody)
Etapy przygotowania
Jajka utrzeć mikserem ze szczyptą soli, stale ucierając, dodawać cukier. Do masy jajecznej dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piec 30 minut w temperaturze 180°C.
Ostudzić, przekroić na 2 krążki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Kremem śmietanowym przełożyć krążki biszkoptu. Złączyć je, posmarować wierzch i boki tortu. Umyte i osuszone owoce ułożyć na wierzchu. Tort
wstawić na kilka godzin do zamrażarki, wyjąć na godzinę przed podaniem.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości