Lato nas nie rozpieszcza, ale trzeba mimo tego korzystac, prawda? Trwa obecnie sezona na fasolkę szparagową, więc dzisiaj: fasolka szparagowa przepisy, jak to zwykle każdy szuka :) Lubicie fasolkę? Ja pasjami, musze się przyznać :) Fasolka szparagowa jest pyszna, a jeszcze z młodymi ziemniakami... palce lizać!
Młode ziemniaczki z fasolą szparagową
Czas przygotowania: 40 minut
Kaloryczność: 280 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 1/2 kg młodych ziemniaków
- 25 dag zielonej fasolki szparagowej
- główka sałaty radicchio
- 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
- 6 łyżek oliwy
- 3 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka ostrej musztardy
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonym wrzątku (około 20 minut). Odcedzić, ostudzić, pokroić na plasterki.
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, ugotować w osolonym wrzątku (ok. 10 minut). Odcedzić, ostudzić.
Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Wymieszać z ziemniakami i fasolką. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać orzechy włoskie, wymieszać. Sosem polać sałatkę ziemniaczaną, wymieszać.
Takie przepisy kulinarne to jest to, tak? Ja myslę! :)
Smacznego!
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości