Święta, święta i po świętach...
Wszyscy najedzeni, więc nie wiadomo co proponować. Może sałatki?
Czas przygotowania: 20 minut
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 6
Składniki
- 15 dag fasolki szparagowej
- 15 dag ziemniaków
- jabłko
- 25 dag wędzonego boczku
- brzoskwinia z puszki
- 2 łyżki soku z brzoskwiń
- sok z 1/2 cytryny
- pęczek natki pietruszki
- 3 łyżki śmietany
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
■ Fasolkę umyć, obrać, ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Ziemniaki ugotować,
pokroić na cząstki. Jabłko umyć, obrać, pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny.
■ Brzoskwinię pokroić w ósemki. Boczek pokroić paski, podsmażyć.
■ Natkę pietruszki umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Sok z brzoskwiń wymieszać ze śmietaną, przyprawić pieprzem. Warzywa wymieszać z owocami
i boczkiem. Polać sosem, posypać natką pietruszki.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości