Kuchnia meksykańska dziś będzie grana, przepis na tortillę dokładnie. Farsz do środka z pozostałości po pieczeni można zrobić. Mam nadzieję, ze się spodoba:)
Czas przygotowania: 30 minut
Kaloryczność: 270 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- pieczeń wołowa pozostałą z obiadu
- 20 dag kapusty pekińskiej
- cebula
- 2 pomidory
- 1/2 ogórka
- łyżka oleju
- 4 gotowe tortille
- Na sos:
- 2 łyżki śmietany
- łyżka majonezu
- ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
- łyżka keczupu
Etapy przygotowania
Mięso pokroić w cienkie paski. Kapustę pokroić w paski, cebulę w cienkie talarki, pomidory i ogórki w plastry.
Składniki sosu wymieszać. Tortille podgrzać w piekarniku lub na suchej patelni, mięso podsmażyć na oleju.
Każdy placek smarować sosem, układać podsmażoną wołowinę, kapustę, cebulę, plastry pomidorów i ogórków. Zawijać tortille. Podawać natychmiast.
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości