Smakołyki Alergika Smakołyki Alergika
391
BLOG

tapenada

Smakołyki Alergika Smakołyki Alergika Rozmaitości Obserwuj notkę 2

 Uwielbiam tapenadę, choć nie ma ona zbyt eleganckiego wyglądu. Ale za to jaka jest pyszna na grzaneczkach! Jej zrobienie to bułka z masłem. A smakuje lepiej niż bułka z masłem ;)
Przygotować należy:

szklankę czarnych oliwek
4-5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki kaparów
3-4 filety anchois (przy alergii na ryby pominąć)
ząbek czosnku
pieprz do smaku
po szczypcie chili i oregano

Wszystkie składniki zblenderować, stopniowo dolewając oliwy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce.

Po moją książkę zapraszam do księgarni JakWyżej oraz stacjonarnie: do FOTO-MAG przy stacji metra Stokłosy oraz księgarni Latarnik przy ul Łódzkiej 8 w Częstochowie.

Oraz na swój fanpejdż!

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości