W kuchni posiadamy wiele narzędzi, które można wykorzystać do innych celów. Niestety pośpiech dnia codziennego nie pozwala nam, aby skupić się na przedmiotach, które są używane zbyt rzadko. Dziś chcę Ci pokazać wspaniały trick, który jest bardzo przydatny podczas gotowania.
Bardzo fajny trik, który sprawdzi się w każdej kuchni. Posiadasz krajalnice do jajek, a nie gotujesz ich zbyt często? A może zalega ci w szafce? Mam dla Ciebie fajny trik, który możesz wykorzystać podczas gotowania. Wykorzystaj narzędzie do pokrojenia w talarki, warzyw między innymi pieczarki lub bardzo dojrzałych owoców np. truskawek, gruszek, brzoskwiń. Narzędzie świetnie sprawdzi się również do szatkowania gotowanych warzyw jak marchew, ziemniaki, pietruszka, warzywa te uzyskają kształt pasków, można je wykorzystać do zup czy dań na patelni. Krajalnica przyda nam się, również na jesienne zbiory, podczas przygotowania grzybów do suszenia. To drobne narzędzie można wykorzystać na wiele sposobów, może i Ty masz swój trik związany z Krajalnicą do jajek? Jeżeli tak, podziel się nim z nami w komentarzu.