Polityka 20.03.2010, 01:49 Preelekcyjna debata PO a media Jacek Żakowski tłumaczył dziś dlaczego media powinny poddać się dyktatowi PO w kwestii transmitowania "preelekcyjnej debaty" mniej więcej takimi słowy: Co dziennikarz może zrobić? Partia postanawia...
Polityka 16.03.2010, 02:37 SELF MADE ZDRADEK " Veni, vidi, vici " Juliusz Cezar Od pucybuta do milionera, oto najbardziej ceniony w kolebce nowoczesnej demokracji model kariery. To tego typu self made meni do dziś są siłą napędową najsilniejszego...
Polityka 16.03.2010, 01:03 SMART ZDRADEK " W każdym razie para premier Tusk, prezydent Sikorski byłaby w polityce europejskiej i nie tylko bardzo ciekawa i z pewnością jeszcze bardziej skuteczna" Janina Paradowska Festiwal...
Polityka 11.03.2010, 00:28 GRILLOWANIE ZDRADKA Wszystko odbywa się jak w esbeckim scenariuszu powtarzającym się w Polsce po raz nie wiadomo który. Oto pojawia się człowiek, mądry, światły, pociągający tłumy. Mający szanse na najwyższe urzędy. Jak go zniszczyć?...
Polityka 9.03.2010, 01:37 JEST WYROK NA ZDRADKA. Gazeta na usługach Walterowni?? Czym różni się poseł PO od posła PiS? Niczym specjalnym, tyle, że nad pierwszym media trzymają parasol, a drugiego traktują pałką. Taka sytuacja trwa w Polsce conajmniej od 2005 r., od zwycięskiego dla PiS dubletu i...
Polityka 7.03.2010, 21:25 ZDRADEK, MÓJ FAWORYT NA PREZYDENTA Konwencje nie konwencje, palikoty nie palikoty, wszystko to tematy zastępcze by przykryć najważniejsze pytanie, czyli kto zostanie prezydentem Polski. Mój kandydat jest jeden i jest nim Zdradosław Sikorski. ...
Polityka 7.03.2010, 17:00 Dlaczego Europa woli czerwonych? B. Wildstein w Rzeczpospolitej: Dominujące media europejskie i ośrodki opiniotwórcze biją na alarm. Na Węgrzech źle się dzieje. Też mi rewelacje — pomyślałby obserwator z Polski. Przecież to oczywiste. W...
Rozmaitości 2.03.2010, 23:58 Amicus plato sed magis amica veritas Seweryn Blumsztajn o książce A. Domosławskiego o Kapuścińskim: "Jak można o przyjacielu napisać taką książkę?" Swoją drogą ciekawe, co byłoby, gdyby A. Domosławski był znany jako...