foros foros
553
BLOG

A nie mówiłem... Tusk a Ukraina

foros foros Polityka Obserwuj notkę 14

W swoim poprzednim wpisie sugerowałem, że polskie władze publiczne (prezydent, premier) nie potrafią wypracować własnego stanowiska w kwestii Ukrainy, po prostu intelektualnie ciężko im podołać. Czekać będą więc do momentu gdy swoje stanowisko zajmie J. Kaczyński, aby stosownie reagować. Reakcja ich nie będzie miała większego znaczenia jeśli chodzi o politykę zagraniczną Polski, ponieważ będzie obliczona głównie na użytek wewnątrzpolski.
No i cóż. Potwierdza się.
Sobota, 4-osobowa delegacja PiS przylatuje na Ukrainę i rozmawia z opozycją (liderami Majdanu).
Niedziela. Premier Tusk dzwoni na Ukrainę i rozmawia z opozycją (liderami Majdanu).

Cóż tu można więcej powiedzieć? Ponoć są tacy dowódcy, którzy świetnie sprawdzają się w do dowodzenia pułkiem.  Każdy szczebel wyżej to kompletna porażka. Niestety w przypadku naszego premiera chyba mamy do czynienia z takim przypadkiem. Niestety Pan Premier po prostu nie jest w stanie intelektualnie podołać wyzwaniu, a każdego mądrzejszego od siebie bezwzględnie niszczy. W przypadku intelektualnych możliwości Pana Prezydenta jest jeszcze gorzej, ale ten choć potrafi słuchać mądrzejszych od siebie. Wątpię zresztą, by dla kogoś stale obserwującego polskie życie polityczne stanowiło to niespodziankę.

Powinna tu być teraz chwila na schadenfreunde, Niestety, wcześniej czy później wszyscy będziemy ofiarami nieudolności naszych władz publicznych. 

Przy okazji, jak Państwo myślicie, ukraińskie i rosyjskie służby podsłuchiwały czy nie rozmowę polskiego premiera z Kijowem?

Udostępnij Udostępnij Lubię to! Skomentuj14 Obserwuj notkę
foros
O mnie foros

</ script> WAU_small ('33nm7mbknmq3 ") </ script > a counter

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (14)

Inne tematy w dziale Polityka