PIRÓG BIŁGORAJSKI - zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla pieczywa i prosty sposób wykonania.
0,5 kg kaszy gryczanej (może być jaglana)
0,5 kg sera białego
200 ml śmietanki
1 jajko
0,5 kg pieczarek uduszonych z 2 dużymi posiekanymi cebulami
2 szklanki wody
sól, pieprz
Wymieszać składniki, wrzucić do formy i piec około godziny w ok. 170 stopniach Celsjusza przykryte.
Piróg jest bardziej mokry niż chleb, można go kroić w kromki tak jak na zdjęciu, podgrzewać do potraw na gorąco, robić z niego kanapki, zapiekanki itp.
Chyba powinniśmy popracować nad całkowicie wegańska recepturą tego cuda.
O zdrowotnych właściwościach kaszy gryczanej dowiesz się na facebookowym blogu Magia i Luksus Natury Dla Zdrowia i Urody
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344040989064499&set=a.238897702912162.59980.112802438855023&type=1&
obiektywna, konkretna, zatroskana o ludzi i przyrodę, lubiąca nauki ścisłe, szukająca porozumienia stron o przeciwstawnych interesach, propagatorka postaw przedsiębiorczych, przeciwniczka biurokracji, przeciwniczka skrajnych form radykalizmu...
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości