Etapy przygotowania
Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie (20–25 minut). Odcedzić, obrać, pokroić w cienkie plasterki.
Bób oczyścić, umyć, ugotować w osolonym wrzątku (30 minut). Dymki obrać, pokroić na plasterki. Bulion zagotować. Dodać musztardę, ocet winny, po szczypcie soli i cukru, wymieszać, oprószyć pieprzem.
Razem z olejem polać ziemniaki. Dodać bób i dymkę, wymieszać, odstawić na 20 minut. Jajka włożyć do wrzątku, ugotować na twardo (10 minut). Ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki.
Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Razem z jajkami dodać do sałatki ziemniaczanej, delikatnie wymieszać, przyprawić do smaku, posypać natką.
Smacznego! :)