Łasuch Łasuch
24
BLOG

Sałatka z młodych ziemniakow

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 2

Trzeba korzystać póki mamy młode ziemniaki:

Młode ziemniaczki z fasolą szparagową

Czas przygotowania: 40 minut
Kaloryczność: 280 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1/2 kg młodych ziemniaków
  • 25 dag zielonej fasolki szparagowej
  • główka sałaty radicchio
  • 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
  • 6 łyżek oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonym wrzątku (około 20 minut). Odcedzić, ostudzić, pokroić na plasterki.

Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, ugotować w osolonym wrzątku (ok. 10 minut). Odcedzić, ostudzić.

Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Wymieszać z ziemniakami i fasolką. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać orzechy włoskie, wymieszać. Sosem polać sałatkę ziemniaczaną, wymieszać.

Zdjęcie!

Smacznego! :)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Kultura