Etapy przygotowania
Rybę pokroić w kostkę. Oprószyć solą. Mąkę ziemniaczaną wymieszać dokładnie z niewielką ilością zimnej wody, dolać wino. Zanurzyć w płynie rybę. Przykryć folią spożywczą, odstawić na 15 minut w chłodne miejsce.
Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Pomidory posiekać. Por umyć, pokroić w krążki. Imbir i czosnek obrać, drobniutko posiekać.
Pastę pomidorową połączyć z octem, sosem sojowym i cukrem. Na głębokiej patelni rozgrzać sporo oleju, usmażyć rybę z obu stron, zdjąć z patelni.
Olej ze smażenia odlać, pozostawiając ok. jednej łyżki, ponownie rozgrzać. Dodać czosnek, imbir, por, paprykę, pomidory. Chwilkę smażyć. Dodać sos i mieszając, dusić kilka minut. Włożyć rybę, posolić i od razu podawać.
Pyszne zdjęcie!
Smacznego!:)