Pomidorów w bród, wiec trzeba korzystać. Dzisiaj pyszna sałatka:
Czas przygotowania: 20 minut
Kaloryczność: 210 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 20 dag brokułów
- cukinia
- 8 pomidorów
- dymka
- 50 ml bulionu warzywnego
- 4 łyżki octu
- 4 łyżki oliwy
- kilka liści sałaty karbowanej
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Brokuły umyć, podzielić na różyczki. Cukinię umyć, pokroić w jak najcieńsze plasterki. Dymkę umyć, drobno pokroić.
Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą. Obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Liście sałaty umyć, osączyć.
Brokuły blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku. Wyjąć, w tej samej wodzie blanszować 3 minuty pokrojoną dymkę.
Ocet wymieszać z oliwą i bulionem, doprawić solą oraz pieprzem. Wszystkie warzywa, oprócz sałaty, wymieszać, polać sosem. Przed podaniem przybrać liśćmi sałaty.
Zdjęcie!
Smacznego!:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura