Któż nie lubi zapiekanych płatów makaronu zwanych lazanią? :) ja uwielbiam,a już z grzybami to och, och...:) a ze grzyby jeszcze są, to trzeba korzystać. Dziś:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Kaloryczność: 335 kcal
Ilość porcji: 6
Składniki
- 50 dag Lasagne Agnesi
- 80 dag leśnych grzybów
- 3 papryki
- 2 cebule
- 1/2 l sosu beszamelowego
- 20 dag startego żółtego sera
- 4 łyżki oliwy
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Grzyby oczyścić, pokroić. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Papryki oczyścić, pokroić.
Cebulę z czosnkiem i grzybami smażyć 3 min na rozgrzanej oliwie. Dodać paprykę, smażyć 3 min. Wlać bulion, doprawić i wymieszać. Dusić 10 minut.
Na dno naczynia wlać trochę sosu, ułożyć lasagne, grzyby, posypać serem, polać beszamelem.
Czynności powtarzać, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny stanowić lasagne posypane serem i polane beszamelem. Zapiekać około 45 min w temp. 180°C.
pyszne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura