Cebula,papryka,pomidory,cukinie,podgardle,kiełbasa i odrobina mąki plus przyprawy.
Dużą cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać paprykę i pomidory,dusić jakieś pół godziny,po dodaniu przypraw,są gotowe do leczo jak kto lubi.
Potem dodać cukinię ,dusić do miękkości.
Dodać pokrojonej kiełbasy.
Oczywiście wszystkie warzywa pokroić w miarę drobno pokroić,tak po męsku rzecz jasna.
Podgardle skroić,podsmażyć na patelni do wytopienia tłuszczyku,zalać całość,wymieszać,jeszcze trochę podgotować i zaprawić mąką,delikatnie.
Proporcji nie podaję bo tak szczerze mówiąc ,każdy to polskie leczo robi inaczej,albo więcej papryki,albo pomidorów albo o zgrozo wegańskie!
Rubaszny emeryt,piszę tu dla jajów!
Emerytura mi starcza,14 tej nie dają ale OK!
Posiadacz Mustanga!
Zorro zawsze zwycięża!
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Społeczeństwo