emeryt ZUS emeryt ZUS
211
BLOG

A ja dziś robię tradycyjne,polskie leczo!

emeryt ZUS emeryt ZUS Społeczeństwo Obserwuj notkę 9

Cebula,papryka,pomidory,cukinie,podgardle,kiełbasa i odrobina mąki plus przyprawy.

 Dużą cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać paprykę i pomidory,dusić jakieś pół godziny,po dodaniu przypraw,są gotowe do leczo jak kto lubi.

Potem dodać cukinię ,dusić do miękkości.

Dodać pokrojonej kiełbasy.

Oczywiście wszystkie warzywa pokroić w miarę drobno pokroić,tak po męsku rzecz jasna.

 Podgardle skroić,podsmażyć na patelni do wytopienia tłuszczyku,zalać całość,wymieszać,jeszcze trochę podgotować i zaprawić mąką,delikatnie.

 Proporcji nie podaję bo tak szczerze mówiąc ,każdy to polskie leczo robi inaczej,albo więcej papryki,albo pomidorów albo o zgrozo wegańskie!

emeryt ZUS
O mnie emeryt ZUS

Rubaszny emeryt,piszę tu dla jajów! Emerytura mi starcza,14 tej nie dają ale OK! Posiadacz Mustanga! Zorro zawsze zwycięża!

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (9)

Inne tematy w dziale Społeczeństwo