67 obserwujących
2008 notek
2197k odsłon
  1342   1

Kilo schabu za 9,99 zl w polskim ALDI

„Przepis na parówki” technologów żywności, jaki powstał w PRL:

mięso wołowe 7,5 kg

emulsja skórkowa (skórka zmielona z wodą i lodem) 20 kg

miazga kostna 15 kg

tłuszcz drobiowy 15 kg

białko zwierzęce w proszku 5 kg

polifosforan 1 kg

wyciąg z glonów morskich 1 kg

barwnik chemiczny 0,4 kg

środek zapachowy 0,3 kg

aromat solankowy 0,2 kg

tekstura 1 kg

mąka ziemniaczana 4 kg

woda

sztuczne osłonki 

https://nto.pl/obrzydlistwa-na-talerzu-rodem-z-prl-dzis-juz-nikt-tego-nie-je-16102022/ga/c17-16910875/zd/61545625

Ten sam utwór "A gdybym byl..." w tlumaczeniu na angielski:



Lubię to! Skomentuj25 Napisz notkę Zgłoś nadużycie

Więcej na ten temat

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości