Polityka 26.06.2010, 00:21 Propagitka prof. Nałęcza Rzeczpospolita opublikowała artykuł prof. T. Nałęcza pt. Kaczyński byłby katastrofą. Prof. Nałęcz wymienia w nim powody, dla których sprzeciwia się ew. prezydenturze J. Kaczyńskiego: 1. spory między...
Polityka 24.06.2010, 16:33 Sankcje Rosji wobec polskich firm po wojnie gruzińskiej Znalazłem w sieci taką wypowiedź: Od Rosji jesteśmy zależni czy to nam się podoba czy nie. (...) Prosty przykład z życia, prawie trzy lata temu firma w której pracowałem miała podpisany na...
Rozmaitości 22.06.2010, 19:56 Strefa zdekomunizowana Zdradka Wiemy już dlaczego Zdradek Sikorski wstawił przed swoim dworkiem w Chobielinie tablicę z napisem "Strefa zdekomunizowana". Chodziło o zamanifestowanie pozbycia się resztek komunistycznej architektury i...
Polityka 22.06.2010, 17:35 Wyrok sądu w kwestii prywatyzacji szpitali Jarosław Kaczyński skłamał nazywając B. Komorowskiego zwolennikiem prywatyzacji szpitali, ponieważ Komorowski popierał ustawę, która jedynie umożliwiała prywatyzację, ale nie czyniła ją obligatoryjną. Tak stwierdził...
Polityka 21.06.2010, 21:54 Dlaczego ludzie głosowali na Komorowskiego? Przyznam, że rozumiem dlaczego ludzie głosowali na Komorowskiego. Moim zdaniem facet zupełnie nie nadaje się na funkcję prezydenta. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi to wyjaśnił, albo napisał dlaczego on sam głosował na...
Polityka 13.06.2010, 20:40 Zdziffko W stabilnym, racjonalnym kraju, członku UE, ONZ, NATO i nastu innych poważnych organizacji dwie wielkie partie o porównywalnym poparciu społecznym wystawiają kandydatów na prezydenta. Jeden z nich, wystawiany...
Polityka 13.06.2010, 15:40 Wywiad Tuska w Radiu Zet. Skrót. Skrót wywiadu Donalda Tuska dla Radia Gazeta. Wywiad trwał godzinę, poniżej jedynie treść racjonalna przekazu Tuska, bez wnikania w gry słowne i inne propagandowe zagrywki: Boi się Pan wyborów? Przeżywam...
Polityka 11.06.2010, 22:55 Bilbordy PO PO to jedyna partia, któta nie wykorzystuje bilbordów w kampanii prezydenckiej. Ileż trzeba mieć nienawiści i złej woli, ile włozyć wysiłku, by dobre imię tej partii podkopać podsętępami jak...