Polityka 21.07.2009, 01:26 Święta hipokryzja Make love not war, Peace not war, Breast not bombs, Zamiast wojować lepiej uprawiać seks, Liczy się tylko to, co sprawia przyjemność, Rób to, na co masz ochotę... Któż bardziej bardziej wytrwale i zdeterminowanie nie...
Polityka 17.07.2009, 15:18 Wpadka w "Szkle Kontaktowym" Wypowiedź M. Migalskiego: "W jakimś sensie B. Komorowski stał się pudłem rezonansowym Josefa Daula a to nie jest rola polskiego marszałka sejmu". MP: Proszę pana jeszcze tak do rymu ale lekko obraźliwe, czy można...
Polityka 16.07.2009, 15:15 Mniej pieniędzy z UE w 2008 roku Dziś w Radiu Maryja min. G. Gęsicka przedstawiła liczby obrazujące wykorzystanie przez Polskę dotacji unijnych. W 2008 Polska otrzymała dotację na kwotę 16 mld, w roku 2007 było to 22 mld. Netto, po odliczeniu składki kwota na 2008...
Kultura 16.07.2009, 03:29 Anioły i Demony Po ostatniej wizycie w kinie doceniłem produkcje wyświetlane w TV. Akurat trafiły mi się „Anioły i Demony” wg prozy Dana Browna. Gdy tylko usłyszałem to nazwisko doszedłem do wniosku, że film nie będzie najlepszy, wolę...
Polityka 10.07.2009, 13:59 PO sama zafundowała sobie dziurę w budżecie? Ciekawa tezę wygłosił dziś w rozmowie z J. Żakowskim prof. Modzelewski. Wg niego dziura budżecie pochodzi nie tyle z kryzysu lecz głównie ze zmian w prawie. Wg Modzelwskiego skutkiem tych zmian jest 90% ubytków...
Polityka 9.07.2009, 12:29 KarFał i SD Karpiniuk . "Żelek", "nie radzi sobie", "wymienić", to ostatnio najcześciej powtarzane opinie o pośle Karpiniuku. Najtrafniej sylwetkę posła zdefiniował K. Durczok mówiac o nim...
Polityka 2.07.2009, 02:44 Po cholerę nam Olechowski? Wiele się psioczy na obecną polską scenę polityczną, ale moim zdaniem jest ona najlepszą z możliwych. Po pierwsze jesteśmy blisko osiągnięcia systemu dwupartyjnego, który, jak dowodzą przykłady Stanów Zjednoczonych i...
Polityka 30.06.2009, 21:35 Gen. Jaruzelski i stan wojenny Czy można było uniknąć wprowadzenia w Polsce stanu wojennego? Moim zdaniem, realnie rzecz biorąc, nie. Stan wojenny w Polsce, i to wprowadzony polskimi rękami, był najlepszym wariantem dla ówczesnych...