A jak grill, to co Polak na grilla kładzie? Tak, zgadliscie, to karkówka :) Świeża karkówka, chrupiąca, z sosem czosnkowym to jest to! Ech, az nie mogę się doczekać weekendu :) Tylko tzreba pamiętac, żeby wcześniej zrobic, bo w marynacie musi poleżec.
Karkówka
Składniki:
karkówka
Przyprawa go grilla
2 łyżeczki miodu
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki sosu sojowego
1/2 szklanki oleju
Jak robimy:
Kroimy karkówke, jak na kotlety i delikatnie robijamy tłuczkiem. Delikatnie, czyli robimy tak, żeby nie przedobrzyć inie zrobić pergaminu z mięsa.
Teraz robimy marynatę:
musztardę, sojowy sos, miód, przyprawy i olej mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Zalewamy tym mięso i najlepiej wkładamy na cała noc do lodówki.
Mówię Wam, karkówka będzie, aż palce lizac :)
Smacznego!
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości