Tłusto czy chudo? Każdy z nas ma takie dylematy, ale czasami warto o tym zapomnieć. Proponuję dzisiaj tradycyjne spaghetti neapolitańskie. Przynajmniej tak przypuszczam, zę to tradycyjne spaghetti, bo nie byłem w Neapolu i takowego tam nie jadłem, więc jeśli się myle to niech mnie ktoś poprawi :) A dlaczego kolejne spaghetti? Bo jest to proste i pyszne danie, przynajmniej dla mnie
Składniki:
Opakowanie makaronu do spaghetti, przecier pomidorowy, suszone pomidory, 30dag parmezanu, 2 ząbki czosnku, bazylia, ziele angielskie, pieprz, sól, olej.
Sposób przygotowania spaghetti:
Makaron gotujemy krótko w lekko osolonej wodzie, aby był lekko twardawy.
Podgrzewamy olej na patelni i wrzucamy suszone pomidory, posiekany czosnek, przecier pomidorowy, posiekaną bazylię i przyprawy. Wszystko dusimy pod przykryciem ok. 20 minut i sos neapolitański gotowy.
Na talerze nakładamy makaron i obficie polewamy sosem. Posypujemy dużą ilością utartego parmezanu.
Polecam!
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości