Warzyw moc, trzeba korzystać . Dziś:
Etapy przygotowania
Kapustę oczyścić, opłukać, usunąć głąb, pokroić w grube paski. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Fasolkę umyć, pokroić.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać kapustę, ziemniaki. Dusić około 5 min, ciągle mieszając.
Wlać bulion, dodać fasolkę, doprowadzić do wrzenia. Przykryć, gotować 10 min na małym ogniu.
Cukinie umyć, odciąć końcówki, pokroić w kostkę. Wraz z pastą pomidorową dodać do zupy.
Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Dodać do zupy i gotować kolejne 5 min.
Wsypać makaron i ryż. Doprawić. Przed podaniem posypać serem i ziołami.
Smacznego!:)