Łasuch Łasuch
170
BLOG

Pyszna zupa warzywna

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 7

Aromatyczna, pachnąca ziołami zupa....

Warzyw moc, trzeba korzystać . Dziś:

Kociołek warzyw z ziołami

Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 230 kcal

Ilość porcji: 8

Składniki

  • 50 dag kapusty włoskiej
  • 50 dag pomidorów
  • 2 małe cukinie
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 3 ziemniaki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki pasty pomidorowej
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki ugotowanego ryżu
  • 10 dag podgotowanego makaronu
  • 5 dag parmezanu
  • 2 łyżki świeżych ziół: bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Kapustę oczyścić, opłukać, usunąć głąb, pokroić w grube paski. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Fasolkę umyć, pokroić.

Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać kapustę, ziemniaki. Dusić około 5 min, ciągle mieszając.

Wlać bulion, dodać fasolkę, doprowadzić do wrzenia. Przykryć, gotować 10 min na małym ogniu.

Cukinie umyć, odciąć końcówki, pokroić w kostkę. Wraz z pastą pomidorową dodać do zupy.

Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Dodać do zupy i gotować kolejne 5 min.

Wsypać makaron i ryż. Doprawić. Przed podaniem posypać serem i ziołami.

Smacznego!:)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (7)

Inne tematy w dziale Rozmaitości