Dzisiaj pyszna papryka faszerowana różnymi dobrymi rzeczami:)
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Kaloryczność: 550 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 4 czerwone papryki
- zielona papryka
- posiekana papryczka chili
- 2 łyżki posiekanych czerwonych oliwek
- 2 łyżki rodzynek
- 20 dag ryżu
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżki posiekanego tymianku
- ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 5 dag startego parmezanu
- 3 łyżki oliwy
- Vegeta
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Ryż opłukać, zalać gorącym bulionem. Przykryć, gotować 20 minut.
Papryki umyć. Z czerwonych odciąć czapeczki, usunąć gniazda nasienne. Poukładać w natłuszczonej formie do zapiekania. Zieloną paprykę umyć, oczyścić i drobno posiekać. Pomidory umyć, usunąć pestki, drobno posiekać. Razem z papryczką chili, zieloną papryką, oliwkami, namoczonymi rodzynkami, tymiankiem, czosnkiem, resztą oliwy i parmezanem dodać do ryżu. Przyprawić Vegetą i pieprzem. Wszystko starannie wymieszać.
Farszem napełnić papryki. Przykryć odciętymi czapeczkami i piec 20-30 min w temp. 180 C.
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości