Łasuch Łasuch
30
BLOG

Papryka faszerowana

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 0

Dzisiaj pyszna papryka faszerowana różnymi dobrymi rzeczami:)

Papryka faszerowana

Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Kaloryczność: 550 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 czerwone papryki
  • zielona papryka
  • posiekana papryczka chili
  • 2 łyżki posiekanych czerwonych oliwek
  • 2 łyżki rodzynek
  • 20 dag ryżu
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanego tymianku
  • ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • 5 dag startego parmezanu
  • 3 łyżki oliwy
  • Vegeta
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Ryż opłukać, zalać gorącym bulionem. Przykryć, gotować 20 minut.

Papryki umyć. Z czerwonych odciąć czapeczki, usunąć gniazda nasienne. Poukładać w natłuszczonej formie do zapiekania. Zieloną paprykę umyć, oczyścić i drobno posiekać. Pomidory umyć, usunąć pestki, drobno posiekać. Razem z papryczką chili, zieloną papryką, oliwkami, namoczonymi rodzynkami, tymiankiem, czosnkiem, resztą oliwy i parmezanem dodać do ryżu. Przyprawić Vegetą i pieprzem. Wszystko starannie wymieszać.

Farszem napełnić papryki. Przykryć odciętymi czapeczkami i piec 20-30 min w temp. 180 C.

smacznego:)

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości