Łasuch Łasuch
1282
BLOG

Kotlety mielone z leszcza

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 2

Piatek, więc tradycyjnie przepisy na dania z ryb. Wygląda na zdjęciu jak zwykły mielony, ale nie dajcie się zmylić. To mielony z leszcza!

Kotlety mielone z leszcza

Czas przygotowania: 25 minut
Czas smażenia: 15 minut
Kaloryczność: 455 kcal

Ilość porcji: 8

Składniki

  • czerstwa bułka
  • szklanka mleka
  • cebula
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 i 1/2 kg leszcza
  • 8 jajek
  • 10 dag masła
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Leszcza oczyścić, umyć, wyfiletować i zemleć razem z odciśniętą bułką. Dodać cebulę, jajka, roztopione masło oraz mleko, w którym moczyła się bułka. Przyprawić solą i pieprzem.

Wyrobić na jednolitą masę. Z masy dłońmi formować kotlety, panierować je w tartej bułce i smażyć na oleju. Podawać z ziemniakami z wody oraz surówką z kapusty, pora i marchewki.

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Rozmaitości