Polityka 11.11.2008, 22:26 Kobieca wizja historii czyli Monika Olejnik bilansuje rok rządów Moi profesorowie od historii najnowszej mawiali, że u nich w zakładzie nigdy nie będzie pracowała kobieta, ponieważ są one skażone „kobiecym widzeniem historii”. Nigdy nie tłumaczyli oni na czym to widzenie historii polega. Na...
Polityka 4.11.2008, 19:44 Adam Michnik zwolennikiem honorowania emerytur pomostowych "Ja myślę, że jeżeli się państwo z obywatelem umówiło, że będziesz w taki i taki sposób honorowany, jeżeli tej pracy się podejmiesz, i obywatel podejmując tą pracę nie popełnił żadnego przestępstwa, to po...
Polityka 31.10.2008, 20:53 Dola nauczyciela a społeczeństwo polskie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
Polityka 30.10.2008, 18:39 Bezrobotni liderami polskiego rynku pracy Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
Polityka 29.10.2008, 21:42 Szok Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy;...
Polityka 15.10.2008, 17:52 Ciemny lud to kupi Jestem zwykłym obywatelem, moją kompetencją jest wybór władz. Wybieram je na podstawie opinii i deklaracji. Jeżeli mój rząd publicznie ogłasza, że coś zrobi lub nie zrobi to powinien tego dotrzymywać. Jakżeż inaczej...
Polityka 29.08.2008, 17:45 Nauczyciele, podwyżki, emerytury, red. Solska W moim ulubionym radiu TOK FM słyszałem dziś rozmowę o proteście Solidarności. Redaktor Solska wypowiadała się o nauczycielach. Była oburzona żądaniami podwyżek płac i wcześniejszymi emeryturami. „Taka nauczycielka po 20...
Polityka 11.07.2008, 09:16 Wyrok dla Kiszczaka sprawiedliwy Czym jest sąd? Jest to element państwa. Czym jest państwo? Jest to organizacja, której celem jest dbanie o dobro suwerena. Co jest w państwie sprawiedliwe? To co jest dobre dla suwerena. Kim jest w państwie suweren? Osobą,...