Łasuch Łasuch
397
BLOG

Premierowe śledzie :)

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 9

Jak pisałem, lecimy dalej z potrawami na Wigilię i ostrzegam, że będę się powtarzał, bo te same potrawy można robić na różne sposoby. Dzisiaj śledzie premiera, czyli śledzie po kaszubsku :)

Śledzie po kaszubsku są  dość często przygotowywana w naszych domach. Rybka w marynacie w połączeniu z cebulką i pomidorami dość dobrze smakuje i dlatego proponuję je znów:

Śledzie po kaszubsku

 

Składniki:

70 dag grubych filetów śledziowych z zalewy, mały koncentrat pomidorowy, rodzynki, 4 cebule, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, kilka goździków, olej, wykałaczki.

Sposób przygotowania:

Najpierw zajmiemy się przygotowaniem nadzienie do śledzi. W tym celu należy pokroić cebulę  w półksiężyce, włożyć na rozgrzany na patelni olej, dodać liście laurowe, ziele angielskie, goździki (niewiele bo będą za mdłe), odrobinę soli i pieprzu i dusić aż się zeszkli.

Każdy filet napełniamy nadzieniem, rolujemy i spinamy wykałaczką.

Układamy gotowe rolmopsy na półmisku, zalewamy pozostałym na patelni sosem i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

Smacznego.

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (9)

Inne tematy w dziale Rozmaitości