emeryt ZUS emeryt ZUS
108
BLOG

Czas na wina,robić,tworzyć ,żeby potem spożyć!Do dzieła!

emeryt ZUS emeryt ZUS Technologie Obserwuj notkę 5

 Winogron mi obrodził to i napełniam balony i baloniki,do tego cukier staniał nawet do 3,75 w promocji,tylko trza kupić 10 kg,mnie to pasuje,bo do robienia win akurat potrzebuję!

 Jakie maci przepisy na robienie,tworzenie i spożywanie?

 Bo ja winogron parzę,czyli gotuję z małą ilością wody,na początku podgrzewam delikatnie by wyłapać ślimaczki i skorki,które wyrzucam na wolność,wyobraźcie sobie ,że te małe ślimaczki skorupowe poruszają się zadziwiająco szybko gdy im się zrobi ciepło w pięty.

 Potem wyciskam ,przecedzam przez sitko ,dodaję kg cukru na 3 litry lub 4 soku z winogron/jasny bardzo słodki mniej cukru a ciemny kwaskowy ,choć smaczny,więcej/.

 Teraz zaczyn,przeważnie po zlaniu wina wężykiem z balonu trochę zostawiam na dnie gęstego ,to zaczyn na nowe ,tak jak zaczyn na chleb w dzieżach ,wieczny.

 Czasem traktuję sok drożdżami ale nie winnymi,tylko suszonymi znanej marki na O.

 Drożdże dobrej jakości nie dają posmaku drożdżowego a wino szybciej pracuje na chwałę gospodarza!

 Do tego środkowego balonika doleję soku z aronii,poprawia kolor a jaka zdrowa!

 Na zdrowie!

Zobacz galerię zdjęć:

emeryt ZUS
O mnie emeryt ZUS

Rubaszny emeryt,piszę tu dla jajów! Emerytura mi starcza,14 tej nie dają ale OK! Posiadacz Mustanga! Zorro zawsze zwycięża!

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (5)

Inne tematy w dziale Technologie