Brat Ignacy Brat Ignacy
255
BLOG

Spaghetti z dżdżownicy

Brat Ignacy Brat Ignacy Rozmaitości Obserwuj notkę 14
Tylko kołtuni i ludzie zacofani nie chcą żreć owadów...

Komisja Europejska zatwierdzi wszystko. Więc można na nią liczyć, a nie wylewać kubły pomyj. Kto wie, może z tych pomyj kiedyś powstanie znakomita zupa!

Komisja Europejska to prawdziwi smakosze. Sądzę, że europejskie elity same jedzą to, do czego zachęcają podległych sobie niewolników... Pardon! Podatników...

- Koników polnych się boicie? Jesteście mizoginami, mizantropami, macie antyzwierzęce fobie! Typowi biali szowiniści, którzy uważają, że powinni jeść same kotlety! Krowy też chcą żyć! Podjudzacze! Oni w Komisji wiedzą lepiej, co jest dla Was dobre! Macie im ufać i już, bo jak nie, to nie będzie unijnych dotacji, będziecie ksenofobami, eurosceptykami, polskimi nazistami!

Pan Dociekliwy z Facebooka mówi, że produkty pochodzenia owadziego już od jakiegoś czasu są zatwierdzone przez rządzących nami mędrców, którzy zawsze chcą dla nas dobrze:

- Robactwo do żywności jest już dodawane. A jakie? Np. szarańcza wędrowna, czy mącznik młynarek, albo larwy pleśniaka lśniącego. Brzmi bardzo apetycznie.

Jak mówi Pan Dociekliwy „w 2021 i 2022 roku Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) opublikował pozytywną opinię dotyczącą stosowania niektórych owadów w żywności”. Opinie dotyczyły powyższych owadów.

Ciekawe, czy Komisja Europejska razem z robakami będzie wcinać pasożyty i obiady, do których w zawoalowany sposób nakłania/zmusza innych.

• szarańcza wędrowna (Locusta migratoria).

• mącznik młynarek (Tenebrio molitor) – także dopuszczony

Każdy wie, jak wygląda szarańcza, ale nie każdy jak wygląda mącznik młynarek:

image

„Spożycie NF (nowej żywności) może wywoływać pierwotne uczulenie na białka L. migratororia i może powodować reakcje alergiczne u osób z alergią na skorupiaki, roztocza i mięczaki”.

Źródło: https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/6667


To taka polityka małych kroków. Proszę zobaczyć, co Komisja Europejska dopuściła w np. 2017 roku:

  • Cytykolina i 2′-fukozylolaktoza - organiczny związek chemiczny z grupy oligosacharydów, wchodzący w skład oligosacharydów mleka kobiecego (HMO). Stanowi do 30% wszystkich HMO. Związek może być otrzymywany w wyniku biosyntezy przez Escherichia coli – pałeczek okrężnicy.

- W dokumencie unijnym nie napisano z czego można ją otrzymywać. Ciekawe dlaczego... Inne smakowe cuda to:

  • Olej ekstrahowany z kałamarnic
  • Ekstrakt białkowy z nerek wieprzowych
  • Wyciąg z grzebienia koguta - Gallus gallus - taki kogut, jak z dawnego Teleranka

Źródło:

• ROZPORZĄDZENIE WYKONAWCZE KOMISJI (UE) 2017/2470 z dnia 20 grudnia 2017 r. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32017R2470&from=PL 

• DECYZJA WYKONAWCZA KOMISJI (UE) 2017/1387 z dnia 24 lipca 2017 r. zezwalająca na wprowadzenie do obrotu preparatu enzymatycznego oligopeptydazy prolilowej wytwarzanej ze zmodyfikowanego genetycznie szczepu Aspergillus niger jako nowego składnika żywności na podstawie rozporządzenia (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32017D1387&from=HU

To co, karaluchy do poduchy...

Przyjdzie czas na ludzkie płody, jedzenie ludzi zmarłych, jedzenie odpadów medycznych... Po dobrowolnej eutanazji dostępnej dla każdego, ludzie będą oddawać swoje ciała do jadłodajni.

Satanizm to nie tylko kultura śmierci, ale traktowanie ludzi, jak zwierzęta. Europejska kultura śmierci...

To nie jest śmieszne...

Brat Ignacy
O mnie Brat Ignacy

Człowiek ciekawy świata

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości