6 obserwujących
1267 notek
245k odsłon
54 odsłony

Kulinaria

Wykop Skomentuj

Sznycel z indyka z serem i z gruszkami:

4  duże sznycle z indyka, 120 g sera typu rokpol, 1 duża lub dwie małe gruszki, 2 łyżki masła klarowanego, sól, kolorowy pieprz grubo tłuczony, szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej. Gruszkę umyć, obrać pokroić w w drobną kostkę. Ser pokroić drobno lub rozkruszyć, dodać szczyptę gałki muszkatołowej i wymieszać z kawałkami gruszek. Sznycle lekko rozbić, posolić i usmażyć na rozgrzanym maśle klarownym. Zdjąć z patelni, oprószyć obficie kolorowym pieprzem, ułożyć na ogniotrwałym półmisku, a wokół ułożyć gruszki z serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180˚C, aż ser się roztopi. Podawać od razu.

√ Można podawać np. z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem

√ Podobnie można przyrządzać sznycle cielęce.

Źródło: Kalendarz polski

Badaj twarze, nie słuchaj tego, co mówią usta - Umberto Eco!

Wykop Skomentuj
Ciekawi nas Twoje zdanie! Napisz notkę Zgłoś nadużycie

Więcej na ten temat

Salon24 news

Co o tym sądzisz?

Inne tematy w dziale Rozmaitości