5 obserwujących
1178 notek
233k odsłony
72 odsłony

Zapiekane sznycle drobiowe

Wykop Skomentuj

4 plastry mięsa z piersi drobiu, 4 plastry chudej szynki i sera edamskiego, 3 - 4 pomidory, 2 cebule, seler naciowy, łyżeczka suszonej lub 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii, ząbek czosnku, 2 szklanki rosołu, 2 łyżki oliwy, tymianek, sól

Posiekane cebule oraz drobno pokrojony, obrany wcześniej z włókien seler podlać rosołem i chwilę poddusić. Następnie dołożyć pomidory pokrojone w ćwiartki, posypać tymiankiem i dusić na wolnym ogniu bez przykrycia około 20 min. Miękkie warzywa zmiksować, wymieszać z posiekaną bazylią, roztartym z solą czosnkiem i rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą. Sznycle lekko zbić tłuczkiem, posolić i zrumienić na oliwie. Ułożyć na warstwie warzyw. Na każdym położyć plaster szynki i sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C na 15 minut.

Źródło: Kalendarz polski

Dobra rada przyjaciela jest jak lekarstwo, tym lepsza im bardziej gorzka - przysłowie serbskie.

Wykop Skomentuj
Ciekawi nas Twoje zdanie! Napisz notkę Zgłoś nadużycie

Więcej na ten temat

Salon24 news

Co o tym sądzisz?

Inne tematy w dziale Rozmaitości