Zaczynamy dziś przepisy na grilla. Sezon grillowy czas zacząć:) Nie ma to jak porządny kawał mięsa z rusztu:)
Czas przygotowania: 10 minut
Kaloryczność: 340 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 4 steki wieprzowe
- 2 gałązki rozmarynu
- 2 ząbki czosnku
- łyżka miodu
- 2 łyżki sosu sojowego
- skórka otarta z 1/2 cytryny
- 50 ml oleju słonecznikowego
- przyprawa do steku - mieszanka
- sól
- pieprz
Etapy przygotowania
Kotlety opłukać, osuszyć. Igły rozmarynu oderwać od gałązek, czosnek obrać, grubo posiekać. Miód wymieszać z sosem sojowym, otartą skórką cytrynową, czosnkiem, rozmarynem i olejem.
Przygotowaną marynatą posmarować mięso, zostawić na noc. Zdjąć marynatę z mięsa, oprószyć przyprawą do steku i grillować po 3–4 minuty z każdej strony. Podczas grillowania skrapiać marynatą.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości