Łasuch Łasuch
165
BLOG

Masełko ziołowe

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 0

Cykl przepisy na grilla trwa a w nim dzisiaj pyszny dodatek, który każdy miłośnik grilla   doceni, a mianowicie:

Masło czosnkowe

Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 150 kcal

Ilość porcji: 12

Składniki

  • 25 dag miękkiego masła
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka soku z cytryny
  • pęczek mieszanych posiekanych świeżych ziół (natka pietruszki, tymianek, estragon, koperek)
  • 2 ząbki czosnku

Etapy przygotowania

Masło rozetrzeć z solą i pieprzem na gładką masę, połączyć z ziołami i sokiem z cytryny. Czosnek obrać, posiekać, dokładnie wymieszać z masłem.

Uformować osełkę, zawinąć w folię aluminiową, schłodzić w lodówce. Kroić w grubsze plastry. Doskonałe do grillowanego mięsa, ryb warzyw i pieczywa.

smacznego:)

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości