Cykl przepisy na grilla trwa a w nim dzisiaj pyszny dodatek, który każdy miłośnik grilla doceni, a mianowicie:
Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 150 kcal
Ilość porcji: 12
Składniki
- 25 dag miękkiego masła
- sól
- pieprz
- łyżeczka soku z cytryny
- pęczek mieszanych posiekanych świeżych ziół (natka pietruszki, tymianek, estragon, koperek)
- 2 ząbki czosnku
Etapy przygotowania
Masło rozetrzeć z solą i pieprzem na gładką masę, połączyć z ziołami i sokiem z cytryny. Czosnek obrać, posiekać, dokładnie wymieszać z masłem.
Uformować osełkę, zawinąć w folię aluminiową, schłodzić w lodówce. Kroić w grubsze plastry. Doskonałe do grillowanego mięsa, ryb warzyw i pieczywa.
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości