Cykl przepisy na grilla trwa a dziś polecam deserz grilla. na samą myśl ślinka cieknie:)
Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 150 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 2 łyżki masła
- 4 gruszki
- 8 łyżeczek płynnego miodu
Etapy przygotowania
Połowę masła stopić. Gruszki umyć, osuszyć, przekroić na pół i po usunięciu gniazd nasiennych zanurzać w maśle i kłaść na ruszcie. Po 5 minutach odwrócić.
W miejsce po gnieździe nasiennym wlać łyżeczkę miodu i włożyć trochę masła z pozostałej połowy. Piec, aż miód i masło się rozpuszczą.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości