Łasuch Łasuch
38
BLOG

Pomidory z jajkiem

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 0

Cykl  przepisy na grilla wciąż trwa. Dzisiaj przekąska, która na pewno zachwyci wszystkich gości podczas grilla.

 

Pomidory z jajkiem

Czas przygotowania: 25 minut
Kaloryczność: 250 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 duże pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag wędzonego boczku
  • bazylia
  • oregano
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • 4 jajka przepiórcze
  • 10 dag żółtego sera (np. gouda)
  • łyżka oleju

Etapy przygotowania

Pomidory umyć i osuszyć. Ostrym nożem odkroić wierzchy. Wydrążyć miąższ. Czosnek obrać, drobno posiekać. Boczek pokroić bardzo drobno i podsmażyć na patelni, dodać posiekany miąższ z pomidorów i czosnek. Przyprawić bazylia, oregano, tymiankiem solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Pomidory napełnić farszem do 3/4 wysokości, na wierzch każdego wbić jajko, posypać drobno startym serem. Pomidory – każdy osobno – ułożyć na wysmarowanej olejem folii aluminiowej i podnieść brzegi, aby utworzyły rodzaj miseczki. Piec na ruszcie około 20 minut.

apetyczne zdjecie!

smacznego:)

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości