Cykl przepisy na grilla wciąż trwa. Dzisiaj przekąska, która na pewno zachwyci wszystkich gości podczas grilla.
Czas przygotowania: 25 minut
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 4 duże pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 10 dag wędzonego boczku
- bazylia
- oregano
- tymianek
- sól
- pieprz
- 4 jajka przepiórcze
- 10 dag żółtego sera (np. gouda)
- łyżka oleju
Etapy przygotowania
Pomidory umyć i osuszyć. Ostrym nożem odkroić wierzchy. Wydrążyć miąższ. Czosnek obrać, drobno posiekać. Boczek pokroić bardzo drobno i podsmażyć na patelni, dodać posiekany miąższ z pomidorów i czosnek. Przyprawić bazylia, oregano, tymiankiem solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Pomidory napełnić farszem do 3/4 wysokości, na wierzch każdego wbić jajko, posypać drobno startym serem. Pomidory – każdy osobno – ułożyć na wysmarowanej olejem folii aluminiowej i podnieść brzegi, aby utworzyły rodzaj miseczki. Piec na ruszcie około 20 minut.
apetyczne zdjecie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości