Łasuch Łasuch
376
BLOG

Ślimak z białej kiełbasy

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 2

Wciąż kontynuujemy przepisy na grilla i dzisiaj przysmak, którego ja osobiście nie lubię czyli biała kiełbasa z rusztu. Prosta, tania i smaczna.

Ślimak z białej kiełbasy

Czas przygotowania: 80 minut
Kaloryczność: 410 kcal

Ilość porcji: 6

Składniki

  • 50 dag cienkiej białej kiełbasy surowej
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa do grilla
  • po łyżce słodkiej papryki, oleju i keczupu
  • łyżka tymianku

Etapy przygotowania

Kiełbasą zawinąć w kształt ślimaka (można spiąć długimi szpilkami lub wykałaczkami, aby się nie rozpadła), zalać minimalną ilością  wody i zaparzyć.

Czosnek obrać, posiekać. Przyprawę do grilla wymieszać z papryką, olejem, keczupem i tymiankiem, odstawić na godzinę.

Kiełbasę delikatnie wyjąć, ostudzić, posmarować marynatą, opiekać na gorącym ruszcie około 20 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami posypanymi świeżym rozmarynem.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Rozmaitości