Wciąż kontynuujemy przepisy na grilla i dzisiaj przysmak, którego ja osobiście nie lubię czyli biała kiełbasa z rusztu. Prosta, tania i smaczna.
Czas przygotowania: 80 minut
Kaloryczność: 410 kcal
Ilość porcji: 6
Składniki
- 50 dag cienkiej białej kiełbasy surowej
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa do grilla
- po łyżce słodkiej papryki, oleju i keczupu
- łyżka tymianku
Etapy przygotowania
Kiełbasą zawinąć w kształt ślimaka (można spiąć długimi szpilkami lub wykałaczkami, aby się nie rozpadła), zalać minimalną ilością wody i zaparzyć.
Czosnek obrać, posiekać. Przyprawę do grilla wymieszać z papryką, olejem, keczupem i tymiankiem, odstawić na godzinę.
Kiełbasę delikatnie wyjąć, ostudzić, posmarować marynatą, opiekać na gorącym ruszcie około 20 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami posypanymi świeżym rozmarynem.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości