Kolejny przepis z cyklu przepisy na grilla Tym razem szaszłyki na grilla. Pyszotka.. Już nie mogę się doczekać weekendu! :)
Czas przygotowania: 30 minut
Czas inny: 60 minut
Kaloryczność: 310 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 1/2 kg wieprzowiny
- po strąku czerwonej i żółtej papryki
- 2 cebule
- MARYNATA :
- 1/2 szklanki oliwy
- 2 łyżki posiekanych ziół (mięty, tymianku, rozmarynu)
- 2 ząbki czosnku
- 1–2 łyżeczki skórki startej z cytryny
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Wieprzowinę pokroić w małą kostkę. Papryki umyć, przekroić na pół, usunąć nasiona, pokroić. Cebule obrać, pokroić w ósemki. Mięso nadziewać na szpikulce na przemian z papryką i cebulą. Ułożyć na talerzu.
Marynata: czosnek obrać, posiekać. Wymieszać z oliwą, ziołami i skórką z cytryny, przyprawić. Polać szaszłyki, wstawić na godzinę do lodówki. Odwrócić kilka razy.
Szaszłyki osączyć z marynaty. Grillować kilka minut z każdej strony. Podawać z sałatką cypryjską.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości