Łasuch Łasuch
31
BLOG

Grillowane szaszłyki

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 2

Kolejny przepis z cyklu przepisy na grilla Tym razem szaszłyki na grilla. Pyszotka.. Już nie mogę się doczekać weekendu! :)

Grillowane szaszłyki

Czas przygotowania: 30 minut
Czas inny: 60 minut
Kaloryczność: 310 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1/2 kg wieprzowiny
  • po strąku czerwonej i żółtej papryki
  • 2 cebule
  • MARYNATA :
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 2 łyżki posiekanych ziół (mięty, tymianku, rozmarynu)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1–2 łyżeczki skórki startej z cytryny
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Wieprzowinę pokroić w małą kostkę. Papryki umyć, przekroić na pół, usunąć nasiona, pokroić. Cebule obrać, pokroić w ósemki. Mięso nadziewać na szpikulce na przemian z papryką i cebulą. Ułożyć na talerzu.

Marynata: czosnek obrać, posiekać. Wymieszać z oliwą, ziołami i skórką z cytryny, przyprawić. Polać szaszłyki, wstawić na godzinę do lodówki. Odwrócić kilka razy.

Szaszłyki osączyć z marynaty. Grillować kilka minut z każdej strony. Podawać z sałatką cypryjską.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Rozmaitości