Łasuch Łasuch
42
BLOG

Pikantny ananas

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 0

Kolejne przepisy z cyklu "grill przepisy"i niespodzianka. Ananas z grilla! Przyznam szczerze, że nigdy nic takiego nie jadłem, więc w weekend muszę wypróbować. Ktoś jadł coś podobnego?

Pikantny ananas

Czas przygotowania: 35 minut
Czas grillowania: 3 minut
Kaloryczność: 165 kcal

Ilość porcji: 6

Składniki

  • świeży ananas
  • 2 papryczki chili
  • 2 limonki
  • łyżka nasion kolendry
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • Przyprawa grill pikantny

Etapy przygotowania

Ananas pokroić w ćwiartki, wyciąć rdzeń, owoc oczyścić. Papryczki chili przepołowić, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki.

Wycisnąć sok z jednej limonki, drugą pokroić w plasterki. Kolendrę rozgnieść, połączyć z chili, miętą, olejem sezamowym, miodem i sokiem z limonki, wymieszać.

Kawałki ananasa i plasterki limonki nadziać na zwilżone drewniane szpilki, skropić marynatą, odstawić na 30 minut. Ułożyć na grillu, oprószyć przyprawą grill pikantny. Piec po 2 minuty z każdej strony.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości