Kolejny weekend za pasem, więc cała Polska grilluje. Kontynuujemy grill i przepisy do wykorzystania podczas grillowania. Łosoś z grilla w postaci hamburgerów:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas grillowania: 10 minut
Kaloryczność: 210 kcal
Ilość porcji: 6
Składniki
- 3/4 kg koletów z łososia
- 1/2 szklanki gęstej śmietany
- 2 łyżki posiekanej cebuli
- po łyżce posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- łyżka przyprawy do ryb PRYMAT
- sól
- pieprz
- olej
Etapy przygotowania
Filety zemleć w maszynce do mięsa lub bardzo drobno posiekać nożem.
W misce wymieszać mus rybny ze śmietaną, posiekaną cebulą, szczypiorkiem, natką pietruszki, mąką, przyprawa do ryb, solą i pieprzem (jeśli masa będzie zbyt rzadką dodać trochę bułki tartej). Uformować z masy płaskie kotlety.
Posmarować olejem i piec na mocno rozgrzanym ruszcie po około 5 minut z każdej strony.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości