Pogoda nie nastraja do grillowania, jednak nie ma co się dołować, kiedyś w końcu wyjdzie słońce! :)
A gdy wyjdzie to poniżej przepisidealny na grilla. Wprawdze tam jest opisane pieczenie ale co za problem zamienić na grillowanie?
Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 8–10 pałek kurzych
- 2–3 ząbki czosnku
- szklanka białego wytrawnego wina
- łyżka drobno posiekanej natki
- przyprawa do drobiu
- 2–3 łyżki oleju
Etapy przygotowania
Pałki ułożyć w misce. Dodać posiekany czosnek, wino, natkę, przyprawę do drobiu oraz olej. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przykryć szczelnie folią, chłodzić w lodówce przez 2–3 godziny.
Zamarynowane pałki kurze ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 30–40 minut. Na koniec pałki odwrócić na drugą stronę i przyrumienić.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości