Łasuch Łasuch
106
BLOG

Pałki w winie

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 2

Pogoda nie nastraja do grillowania, jednak nie ma co się dołować, kiedyś w końcu wyjdzie słońce! :)

A gdy wyjdzie to poniżej przepisidealny na grilla. Wprawdze tam jest opisane pieczenie ale co za problem zamienić na grillowanie?

Pałki w winie

Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Kaloryczność: 400 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 8–10 pałek kurzych
  • 2–3 ząbki czosnku
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • łyżka drobno posiekanej natki
  • przyprawa do drobiu
  • 2–3 łyżki oleju

Etapy przygotowania

Pałki ułożyć w misce. Dodać posiekany czosnek, wino, natkę, przyprawę do drobiu oraz olej. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przykryć szczelnie folią, chłodzić w lodówce przez 2–3 godziny.

Zamarynowane pałki kurze ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 30–40 minut. Na koniec pałki odwrócić na drugą stronę i przyrumienić.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Rozmaitości