Łasuch Łasuch
41
BLOG

Masełko gremolata

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 0

Przepisy kulinarne  na grilla są bardzo popularne, więc dzisiaj masło czosnkowe, bez którego porządny grillsię nie obejdzie. Chleb zgrillowany i posmarowany takim masłem... mhm.. pycha:) a jutro sobota i będzie można wypróbować.

Masełko gremolata

Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 150 kcal

Ilość porcji: 12

Składniki

  • 25 dag miękkiego masła
  • sól
  • pieprz
  • otarta skórka z cytryny
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki posiekanej natki

Etapy przygotowania

Masło rozetrzeć z solą i pieprzem. Czosnek obrać, drobno posiekać. Masło połączyć z natką, otartą skórką z cytryny i czosnkiem. Uformować osełkę, zawinąć w folię aluminiową. Oziębić w lodówce. Pasuje do grillowanych ryb i jagnięciny.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Przepisy na grilla - kilka propozycji, jak nie macie weny:

Pikantny karczek z grilla

szaszłyki z kurczaka

Pierś drobiowa z grilla na sałatce

Boczek na grilla

Skrzydełka w miodzie

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości