Przed nami kolejny długi weekend, więc przepisy kulinarne na grilla będą bardzo popularne, stad dzisiaj pyszny przepis ryba z grilla:
Czas przygotowania: 40 minut
Kaloryczność: 280 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 4 pstrągi (po ok. 30 dag)
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- Przyprawa do ryb
- łyżka zielonego pieprzu
- łyżeczka posiekanej mięty
- cytryna
Etapy przygotowania
Pstrągi oczyścić (jeśli trzeba, wypatroszyć), dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą do ryb.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do mięty i ziaren zielonego pieprzu, wymieszać z miękkim masłem.
Ryby posmarować wewnątrz i na zewnątrz masłem czosnkowym. Ułożyć w koszyczkach do grillowania ryb, piec po 7-10 minut z każdej strony. Cytryny pokroić w krążki, upiec z obu stron na grillu, podawać do pstrągów.
zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości