Łasuch Łasuch
571
BLOG

Pstrąg z czosnkiem

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 7

Przed nami kolejny długi weekend, więc przepisy kulinarne  na grilla  będą bardzo popularne, stad dzisiaj pyszny przepis ryba z grilla:

Pstrąg z czosnkiem

Czas przygotowania: 40 minut
Kaloryczność: 280 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 pstrągi (po ok. 30 dag)
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • Przyprawa do ryb
  • łyżka zielonego pieprzu
  • łyżeczka posiekanej mięty
  • cytryna

Etapy przygotowania

Pstrągi oczyścić (jeśli trzeba, wypatroszyć), dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą do ryb.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do mięty i ziaren zielonego pieprzu, wymieszać z miękkim masłem.

Ryby posmarować wewnątrz i na zewnątrz masłem czosnkowym. Ułożyć w koszyczkach do grillowania ryb, piec po 7-10 minut z każdej strony. Cytryny pokroić w krążki, upiec z obu stron na grillu, podawać do pstrągów.

zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (7)

Inne tematy w dziale Rozmaitości