Etapy przygotowania
Ciasto: żółtka utrzeć z połową cukru pudru.
Białka ubić z resztą cukru. Wymieszać z koglem-moglem.
Do masy jajecznej przesiać obie mąki. Wymieszać, nałożyć do przygotowanej formy.
Piec około 30 minut w temperaturze 180 C.
Krem i dekoracja: żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody.
Serek zmiksować z cukrem pudrem, skórką i sokiem z cytryny.
Żelatynę podgrzać, wymieszać z masą serową. Schładzać 15 minut.
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, połowę owoców pokroić. Zimną kremówkę ubić, połączyć z kremem serowym.
Biszkopt przekroić na 2 krążki, przełożyć połową kremu i pokrojonymi truskawkami. Wierzch posmarować resztą kremu.
Na wierzchu ułożyć pozostałe truskawki. Posmarować je galaretką rozrzedzoną łyżką gorącej wody. Ozdobić listkami melisy.
zdjecie!
smacznego:)