Obiadowe przepisy kulinarne są bardzo popularne, więc kontynuujemy, ale jako, że dziś piątek to przepisy na ryby
Czas przygotowania: 30 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 20 minut
Kaloryczność: 270 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 4 filety z soli
- 2 łyżki mąki
- olej
- 4 łyżki masła
- sok wyciśnięty z cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki
- sól
- biały pieprz
Etapy przygotowania
Filety opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, przykryć wstawić do lodówki na 20 minut. Obtoczyć w mące, usmażyć na oleju z dodatkiem połowy masła na złoto, zdjąć z patelni, trzymać w cieple.
Z patelni zlać olej, roztopić pozostałe masło, łyżką cedzakową zdjąć pianę z jego powierzchni. Do masła dolać sok wyciśnięty z cytryny, wsypać posiekaną natkę, wymieszać. Solę podawać z ziemniakami z wody polaną sosem cytrynowym, udekorowaną plastrami cytryny.
Nasza rada: Do ryby można podać osobno zieloną sałatę z pokrojonym pomidorem. Warzywa polać sosem winegret zrobionym z 3 łyżek oliwy wymieszanych z 2 łyżkami octu balsamicznego, solą, pieprzem, cukrem i musztardą.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości