Kontynuujemy cykl przepisy na torty. Poniedziałek to ciężki dzień, więc osłodzić go moze tylko deser.
Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Kaloryczność: 380 kcal
Ilość porcji: 10
Składniki
- 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady
- 4 banany
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki
- 15 dag masła
- 1 i 1/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1/2 szklanki kefiru
- tłuszcz do formy
- szklanka śmietany kremówki (36 proc.)
- 5 dag cukru pudru
- maliny i starta gorzka czekolada do dekoracji
Etapy przygotowania
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej; przestudzić. Banany obrać, rozgnieść widelcem. Przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę zmiksować z masłem, cukrem, jajkami, kefirem, masą bananową i stopioną czekoladą.
Ciasto przelać do natłuszczonej formy. Piec 45 min w temperaturze 180˚C.
Mikserem ubić na sztywno kremówkę z cukrem pudrem, posmarować ostudzone ciasto. Udekorować malinami, posypać startą czekoladą.
apetyczne zdjęcie!
smacznego!
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości