Łasuch Łasuch
259
BLOG

Tort kokosowy z wiśniami

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 7

Kolejny deser  z cyklu przepisy na torty . Pyszny, będzie smakowało wszystkim:)

Tort kokosowy z wiśniami

Czas przygotowania: 50 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Kaloryczność: 360 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1/2 kostki masła
  • 10 dag cukru
  • 4 jajka
  • 10 dag mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • tłuszcz do smarowania formy
  • 40 dag wiśni
  • 400 ml kremówki
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny
  • świeży kokos

Etapy przygotowania


■ Masło utrzeć z cukrem, żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Z białek ubić sztywną pianę, delikatnie połączyć z przygotowaną masą. Przełożyć do natłuszczonej okrągłej
formy, piec 30 min w temperaturze 180˚C. Ostudzić, przekroić na 2 placki.

■ Wiśnie umyć, osuszyć, oderwać ogonki, wydrylować. Połowę zmiksować. Kremówkę ubić z cukrem
pudrem, wymieszać z żelatyną. 1/3 masy połączyć ze zmiksowanymi wiśniami. Blaty przełożyć masą
z wiśniami. Wierzch posmarować bitą śmietaną, udekorować pozostałymi wiśniami i płatkami świeżego kokosa.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Inne przepisy na torty :

Tort czekoladowiec

Tort serowy z winogronami

Tort lodowy z czekoladą

Tort mrożony z owocami jagodowymi

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (7)

Inne tematy w dziale Rozmaitości