Łasuch Łasuch
95
BLOG

Ragoût z dwóch łososi

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 7

Piątek i wszystko jasne:) Cykl przepisy na ryby trwa. Dziś ragoutŁosośi warzywa.

Ragoût z dwóch łososi

Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 300 kcal

Ilość porcji: 8

Składniki

  • 50 dag świeżego łososia norweskiego
  • 2 marchewki
  • por
  • 3 łodygi selera naciowego
  • średnia cukinia
  • duża cebula
  • 40 dag wędzonego łososia norweskiego
  • 200 ml białego wytrawnego wina
  • 200 ml śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczka curry w proszku
  • pieprz i sól

 

Etapy przygotowania

Marchew, por, seler i cukinię umyć, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach masła. Dodać warzywa, rozdrobnionego wędzonego łososia norweskiego, wlać wino. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć ok. 5 minut. Wymieszać.

Świeżego łososia norweskiego pokroić na kawałki. Dodać do podsmażonych warzyw. Przykryć. Gotować 5 minut na małym ogniu. Śmietanę wymieszać z proszkiem curry. Wlać do garnka, wymieszać. Gotować pod przykryciem ok. 5 minut.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (7)

Inne tematy w dziale Rozmaitości