Łasuch Łasuch
46
BLOG

Nadziewane patisony

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 1

Jesień idzie ku nam przez park, widać to już wyraźnie. przepisy z grzybami  będa w sam raz na ten okres. Wykorzystamy dziś przepisy z kurkami  bo już ostatni dzwonek na nie.

Patisony nadziewane kurkami

Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Kaloryczność: 150 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 młode patisony
  • 25 dag kurek
  • łyżka masła
  • czerwona papryka
  • 8 różyczek brokułów
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

 

Etapy przygotowania

Patisony umyć, osuszyć, wydrążyć. Wnętrza posypać solą i pieprzem.

Grzyby oczyścić, opłukać, osączyć. Większe przekroić. Poddusić na maśle (około 15 minut).

Brokuły opłukać, blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku, odcedzić. Cztery różyczki odłożyć, resztę pokroić.

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę, dodać do kurek wraz z pokrojonymi brokułami. Doprawić, dusić jeszcze kilka minut.

Patisony odwrócić spodami do góry tak, by wyciekł z nich sok. Wypełnić nadzieniem, zapiekać około 15 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć, przybrać odłożonymi brokułami. Podawać na ciepło jako przekąskę.

apetyczne zdjecie!

smacznego:)

 

Inne przepisy z kurkami.:

Omlet z kurkami

Steki wieprzowe z kurkami

Sałatka z duszonymi kurkami

Risotto z kurkami

Makaron z kurkami

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (1)

Inne tematy w dziale Rozmaitości